Video predstavitev

EKO SREBRNA HIŠA

Eko srebrno hišo odlikuje odlična lokacija za Bežigradom, znotraj mestnega obroča glavnega slovenskega mesta, saj je od severne obvoznice oddaljena samo 300 m, od središča mesta pa samo 2 km. Povezana je neposredno z Dunajsko cesto. Stoji v osrčju stanovanjskega območja, v neposredni bližini poslovnega centra WTC, v bližini šolskih, trgovskih in rekreacijskih površin: rekreacijska pešpot Pot ob žici, Športni park Stožice,kopališče Ježica; v WTC so živilska trgovina, banka, pošta, lekarna in druge storitvene dejavnosti. V neposredni bližini so tudi restavracije, AMZS, avtoservis, druge banke, pošte, Austria Trend Hotel.

V bližnji okolici je več osnovnih šol in vrtcev, pravtako tudi pedagoška, ekonomska fakulteta, fakulteta za družbene vede in fakulteta za upravo.

Kolesarske poti vodijo neprekinjeno vse do središča mesta. V razdalji največ 300 metrov od Eko srebrne hiše so tudi Osnovna šola Milana Šuštaršiča, Glasbena šola Franca Šturma – enota Brinje ter dva vrtca – Vrtec Ciciban, enota Mehurčki v BS-3, in vrtec Lenka, na poti do katerih ni treba prečkati glavnih prometnic.

Visoka kakovost bivanja je zagotovljena z nadstandardno višino stropov. Kakovostni zrak v bivalnih prostorih stanovanj se zagotavlja tudi tako, da se zračenje prek filtrov in rekuperatorjev izvaja 24 ur na dan vse dni v letu, kar zagotavlja svež zrak in do 90-odstotni prihranek pri izgubi toplote zaradi prezračevanja. V Eko srebrni hiši smo načrtovali stanovanja različnih velikosti in tipologij, prav vsa pa imajo balkonske lože ali terase. Svetla in zračna stanovanja, opremljena z vrhunsko tehnologijo, bodo s svojo funkcionalno zasnovo prilagojena raznovrstnim bivalnim željam stanovalcem in njihovemu življenjskemu slogu. Izbira stanovanj po velikosti: 12 garsonjer, 28 dvosobnih, 53 trosobnih, 21 štirisobnih in 4 petsobna stanovanja ter 10 dvonadstropnih stanovanj (dupleks stanovanje). Stanovanja manjših kvadratur v nižjih nadstropjih imajo kljub manjši površini vse, kar je potrebno za udobno bivanje: skupni bivalni del in kuhinjo, kopalnico, predsobo, spalnico/več spalnic, ložo/teraso, shrambo v mezaninu bloka in parkirno mesto v garaži ter skupne zunanje in notranje prostore (velja za vsa stanovanja, razen za garsonjere, kjer se bivalni del preuredi v spalni del. Omogočeno je tudi avtomatizirano in individualno nastavljivo bivalno ugodje prek zaslona na dotik, ki omogoča krmiljenje prek inteligentnega kontrolnega centra – IKC v vsakem stanovanju v vseh letnih časih. Sistem deluje avtomatizirano in je povezan z dnevnimi podatki vremenske postaje na Eko srebrni hiši. Zagotovljene so optimalne bivalne razmere in gospodarna raba energije.
Eko Srebrno hišo odlikujeta premišljena arhitekturna zasnova in oblikovanje teh nadstandardnih stanovanj. Zasnova in oblikovanje Eko Srebrne hiše sta prilagojena nastanku nove Dunajske mestne avenije, kot jo predvidevata strateški in izvedbeni prostorski načrt Ljubljane. Eko srebrna hiša je zasnovana v dveh krakih, ki tvorita obliko obrnjene in zalomljene črke L. Notranjost kareja je parkovno urejena za sproščeno preživljanje prostega časa stanovalcev. Stavba je prepoznavna po prostornih zazelenjenih terasah, kar stanovalcem še bolj približa življenje v naravi. Na dosegu roke so jim storitve v poslovnem delu Eko srebrne hiše v pritličju in mezaninu ob Dunajski cesti. Zasnova je oplemenitena s tremi trajnostnimi elementi: ozelenjeno streho objekta, mikro fotonapetostno elektrarno in zbiralniki vode.

STANOVANJA

8 kWh/m2 letne povprečne rabe energije za ogrevanje stanovanj

screen-shot-2016-12-28-at-14-58-02
Nadstropje: 10+11 Velikost: 185,09 m2
screen-shot-2016-12-28-at-14-30-42
Nadstropje: 10+11 Velikost: 107,59 m2
screen-shot-2016-12-28-at-15-10-50
Nadstropje: 10+11 Velikost: 161,66 m2
screenshot_1
Nadstropje: 5 Velikost: 162,78 m2
screenshot_2
Nadstropje: 4 Velikost: 64,94 m2
screenshot_3
Nadstropje: 5 Velikost: 55,24 m2

PREDNOSTI BIVANJA V EKO SREBRNI HIŠI

 • PASIVNI OVOJ z visoko izolativnimi ekološkimi materiali.
 • NARAVNI MATERIALI z nizko ogljično proizvodnjo, ki jih je mogoče do 90-odstotno reciklirati.
 • ZMANJŠANJE HRUPA NA MINIMUM z visoko izolativnim ovojem in trislojnimi okni, ki so zaradi aktivnega prezračevanja lahko ves čas zaprta.
 • SHRANJEVALNIKI VODE na strehi objekta, kjer se bo zbirala deževnica, ki se bo uporablja za izplakovanje WC-jev
 • FOTONAPETOSTNA MIKRO ELEKTRARNA na strehi Eko srebrne hiše ustvarjata dodatno električno energijo.
 • VEČFUNKCIJSKA ZELENA STREHA dodatno pohlajuje objekt, zajema in filtrira meteorno vodo.
 • NADZOROVANO PREZRAČEVANJE z neprekinjenim dotokom svežega filtriranega zraka s pomočjo rekuperatorja.
 • INTELIGENTNI KONTROLNI CENTER v vsakem stanovanju omogoča avtomatsko upravljanje naprav in sistemov.
 • CENTRALNI NADZORNI SISTEM (CNS) skrbi za upravljanje in nadzorovanje skupnih sistemov v objektu.
 • BIOMETRIČNO SENZORSKO ODPIRANJE VRAT onemogoča vstop nepooblaščenim osebam.
 • ZDRAVO BIVANJE UGODJE IN VRHUNSKO UDOBJE v Eko srebrni hiši zagotavljajo vgrajeni ekološki materiali ter pametni sistemi za prezračevanje, hlajenje, razvlaževanje, senčenje, komuniciranje in multimedijo.

INFRASTRUKTURA V BLIŽINI

ŠOLA

OŠ Milana Šuštaršiča, Vrtec Ciciban, Podagoška fakulteta ...
400 m

TRGOVINA

Mercator, Spar, Hofer ...
1 km

ZDRAVSTVENI DOM

ZD Ljubljana Bežigrad, WTC Lekarna
700 m

RESTAVRACIJA

Gastro House151, Restavracija Tartuf, Restavracija Favola
70 m

Podatki agencije

C-NEP AGENCIJA d.o.o.

ulica Vita Kraigherja 5, 2000 Maribor
PE: Avčinova Ulica 11, 1000 Ljubljana
Century 21 je skupina nepremičninskih profesionalcev in v globalnem merilu najbolj prepoznavna nepremičninska znamka na svetu.
 • Telefon080 34 10
 • E-poštaemona@c21.si

Disclaimer
Vsaka pisarna je v neodvisnem lastništvu in vodenju.

Za vprašanja in ogled

KONTAKTIRAJTE AGENTA

Sašo Tement

Sašo Tement Nepremičninski posrednik

 saso.tement@c21.si
 031 399 311
Century 21 Slovenija

Ljubljana Bežigrad

Dunajska cesta

Pošljite email

emona@c21.si

Pokličite nas

080 34 10

Prijavite se na e-novice

Bodite na tekočem o aktualni ponudbi nepremičnin C21 FIne Homes & Estates!
Prikaži
Skrij